KNJIGA

O ovoj sam knjizi podosta čula prije no što sam ikada pomislila da ćemo se nas dvije susresti. Ona sa svojom pričom, a ja sa svojom znatiželjom. Tuđe priče nisu me obeshrabrile, pa sam opuštena zavirila između korica i susrela se s neobičnom pustolovinom još neobičnije Emily.

I dok mnogi govore o zagonetnom stilu autorice, a neki pak pišu da je priču napisala o sebi, ja sam se najviše povela za onim što je zapravo skriveno iza stila, gole radnje, lijepih citata i priče o djevojci koja traži sebe, svoje mjesto pod suncem i pravu ljubav. Povela sam se za pričom o uvjerenjima.

Kroz zaplet i neobičan životni put glavne protagonistice, autorica zapravo priča priču o Zakonu privlačnosti na djelu, kroz naša duboko usađena uvjerenja, koja se manifestiraju kroz naše najdublje strahove. Zbog toga se bojimo često zauzeti za sebe, promijeniti nešto u svom životu čime smo užasno nezadovoljni, raskinuti nezdrave odnose i naprosto otići.

Priča govori o bijegu, ne od porodice i neispunjenih snova, već od same sebe, jer glavna junakinja nije tijekom cijele priče spremna otpustiti neke stvari za koje se grčevito držala, a to su uvjerenja da ona i samo ona mora ići glavom kroz zid i mijenjati svoju okolinu, a kad to već ne ide – onda od nje pobjeći.

Prisutni su svi oni stavovi, od – tako ću jer se to od mene očekuje, do – reći ću im da sam sretna samo ako me prihvate ovakvu, pa do – nije važno, moja je sreća ionako negdje drugdje.

I konačno prihvaćanje sebe, sa svom emotivnom i životnom prtljagom koja nas definira, samo na prvu, ali se za tom definicijom sebe često i previše povodimo. Priča govori i o realnim i nerealnim očekivanjima koja često imamo od drugih. Pa uvijek želimo da nam netko izvana pokaže našu vrijednost, našu ljepotu, našu dušu.Govori i o tuzi koju osjećamo kad se to ne dogodi, nespremni prihvatiti da ne možemo svoju sudbinu staviti u ruke drugih i očekivati da će je oni lijepo oblikovati za naše dobro i da će nam dati bezuvjetnu ljubav, ako sami sebe dovoljno ne volimo.

Ako ste u potrazi za vlastitim buđenjem onda je ovo priča koja će vas zaintrigirati i navesti da dublje posegnete za tematikom. Poželjet ćete shvatiti sve one fizičke zakone koji se isprepliću sa samim Zakonom privlačenja, koji nisu toliko zastupljeni u mainstream medijima a zbog kojih većina ljudi koja površno zagrebe po tematici ostaje uvjerena da je sve to samo obično „prodavanje magle“.

Kroz priču o nesretnoj Emily spoznajemo Zakon uzroka i posljedice, Zakon karme, Zakon duboko usađenih uvjerenja i na kraju Zakon refleksije po kome shvaćamo da smo točno ono što od sebe dajemo u svijet.

Ako dajemo strah – živimo strah. Ako dajemo ljubav – ljubav primamo. I pronalazimo je u onom obliku na koji smo spremni. Kao što je Emily bila spremna na Emily tek kad ju je istinski zavoljela, sa svim njenim vrlinama, manama, očekivanjima, strahovima, traumama, željama i talentima.

 

Marija Klasiček za APortal

http://amazonke.com/2018/07/25/probudi-se-by-mirela-corel-baketaric/